۱۰فایده‌ی اثبات شده‌ی دارچین

دارچین

دارچین سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات مفید است. برخی تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است به کنترل قند خون، محافظت در برابر بیماری‌های قلبی و کاهش التهاب نیز کمک کند. دارچین ادویه‌ای است که از هزاران سال قبل به دلیل خواص دارویی آن مورد توجه بوده است. در سال‌های اخیر، علم مدرن نیز بسیاری از مزایای سلامتی بالقوه‌ی آن را تأیید کرده است.
در اینجا ۱۰ فایده‌ی آن که توسط تحقیقات علمی تایید شده است را با شما در میان می‌گذاریم.

۱. خواص دارویی قوی

دارچین ادویه‌ای است که از پوست داخلی درختی به نام Cinnamomum(یا همان درخت دارچین) به دست می‌آید. این ماده در طول تاریخ به عنوان یک عنصر مورد استفاده قرار می‌گرفته و قدمت آن به مصر باستان می‌رسد. سالیان قبل این ادویه بسیار کمیاب و ارزشمند بود و به عنوان هدیه‌ای مناسب برای پادشاهان در نظر گرفته می‌شد؛ اما اکنون یک ماده‌ی مقرون به صرفه است و به طور گسترده در اکثر فروشگاه‌ها موجود است و همچنین به عنوان یک ماده در غذاها و دستور پخت‌های مختلف وجود دارد.

دارچین دو نوع اصلی دارد:

  • دارچین سیلان:

این نوع به نام دارچین اصیل نیز شناخته می‌شود.

  • دارچین کاسیا:

که رایج ترین نوع امروزی است.

دارچین از بریدن ساقه‌ی درختان دارچین تهیه می‌شود. سپس پوست داخلی آن استخراج می شود و قسمت‌های چوبی آن جدا می‌شود. وقتی قسمت چوبی خشک شد، به صورت نوارهای رول مانند درمی‌آیند که به آن چوب دارچین می‌گویند. این چوب‌ها را می‌توان آسیاب کرد تا به صورت پودر دربیاید‌.
عطر و طعم متمایز آن به دلیل قسمت روغنی آن است که در ترکیب سینامالدئید بسیار زیاد است. دانشمندان بر این باورند که این ترکیب، دلیل اصلی اثر قدرتمند دارچین بر سلامت و متابولیسم است.

دارچین

۲. سرشار از آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان‌ها از بدن انسان در برابر آسیب اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند. این ادویه سرشار از آنتی اکسیدان‌های قوی از جمله پلی‌فنول‌ها است.
بر اساس تحقیقات، مکمل دارچین می‌تواند به طور قابل توجهی سطح آنتی اکسیدان را در خون افزایش دهد و در عین حال سطح نشانگرهای مورد استفاده برای اندازه گیری التهاب، مانند پروتئین C-reactive را کاهش دهد. در واقع، اثرات آنتی اکسیدانی آن به قدری قوی است که می‌توان از آن به عنوان نگهدارنده‌ی طبیعی مواد غذایی نیز استفاده کرد.

۳. دارای خواص ضد التهابی

التهاب فوق‌العاده مهم است؛ زیرا به بدن کمک می‌کند در برابر عفونت‌ها از خودش دفاع کند و آسیب بافتی را ترمیم کند. با این حال، التهاب مزمن برای بدن مشکل‌ساز است و علیه بافت‌های بدن عمل می‌کند.
طبق مطالعات دانشمندان، دارچین به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان، خواص ضد التهابی دارد و به بدن برای کاهش التهابات مزمن کمک می‌کند.

۴. محافظت از بدن در برابر بیماری‌های قلبی

دارچین می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی که علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است را کاهش دهد. بر اساس یک بررسی، با حداقل ۱.۵ گرم یا حدود سه چهارم قاشق چایخوری ار آن در روز، سطح تری‌گلیسیرید، کلسترول، کلسترول LDL (بد) و قند خون در افراد مبتلا به بیماری متابولیک کاهش پیدا می‌کند. بررسی دیگری از ۱۳ مطالعه نشان داد که این ادویه می‌تواند سطح تری‌گلیسیرید و کلسترول را کاهش دهد که هر دو از عوامل بیماری قلبی هستند. همچنین نشان داده شده است که با مصرف مداوم دارچین (حداقل ۸ هفته) فشار خون کاهش پیدا می‌کند. وقتی همه‌ی این عوامل با هم همراه شوند، در نهایت می‌توانند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند.

دارچین

۵. بهبود حساسیت به انسولین

انسولین یکی از هورمون‌های کلیدی است که متابولیسم و مصرف انرژی را تنظیم می‌کند. همچنین برای انتقال قند خون از جریان خون به سلول‌ها ضروری است. با این حال، برخی از افراد به اثرات انسولین مقاوم هستند که با عنوان مقاومت به انسولین شناخته می‌شود و مشخصه‌ی بیماری‌هایی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع ۲ است.
برخی مطالعات نشان می‌دهد که احتمالاً دارچین می‌تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد. همچنین می‌تواند حساسیت به انسولین سطح قند خون را کاهش دهد و باعث کنترل بهتر قند خون شود.

۶. ‌کاهش سطح قند خون

دارچین به خواص پایین آورنده‌ی قند خونش شناخته شده است. جدا از اثرات مفید بر مقاومت به انسولین، دارچین می‌تواند قند خون را از طریق چند مکانیسم دیگر کاهش دهد.

اول:

دارچین با تداخل آنزیم‌های گوارشی متعدد، میزان قندی را که بعد از غذا وارد جریان خون می‌شود را کاهش می‌دهد. این کار باعث می‌شود که تجزیه‌ی کربوهیدرات‌ها در دستگاه گوارش کند شود.

دوم:

ترکیبی در دارچین وجود دارد که می‌تواند اثرات انسولین را برای بهبود جذب قند به سلول‌ها تقلید کند. مطالعات انسانی زیادی اثرات مفید دارچین را تایید کرده‌اند و نشان می‌دهند که دارچین می‌تواند سطح قند خون ناشتا را کاهش دهد و هموگلوبین A1c را که نشانگر کنترل طولانی‌ مدت قند خون است، بهبود بخشد. دوز موثر معمولاً ۱-۶ گرم یا حدود ۰.۵-۲ قاشق چایخوری است.

دارچین

۷. تاثیر مفید بر بیماری‌های نوروژنراتیو

بیماری‌های عصبی با از دست دادن عملکرد سلول‌های عصبی مشخص می‌شوند. بیماری آلزایمر و پارکینسون از شایع ترین انواع بیماری‌های عصبی هستند. به نظر می‌رسد برخی از ترکیبات موجود در دارچین از تجمع پروتئینی به نام تاو در مغز جلوگیری می‌کند که یکی از نشانه‌های بیماری آلزایمر است. در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۴ روی موش‌های مبتلا به بیماری پارکینسون، دارچین به محافظت از نورون‌ها، نرمال ‌سازی سطح انتقال‌دهنده‌های عصبی و بهبود عملکرد حرکتی کمک کرد. با این حال، این اثرات باید بیشتر در انسان مورد مطالعه قرار گیرد.

۸. کاهش ابتلا به سرطان

 به دلیل خاصیت بالقوه‌ی آن در پیشگیری و درمان سرطان به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. به طور کلی، شواهد محدود به مطالعات آزمایشگاهی و حیوانات است که نشان می‌دهد احتمال دارد عصاره‌ی آن از بدن در برابر سرطان محافظت کند.
دارچین باعث کاهش رشد سلول‌های سرطانی و تشکیل رگ‌های خونی در تومورها می‌شود که برای سلول های سرطانی سمی است و باعث مرگ سلولی می‌شود. یک مطالعه روی موش‌های مبتلا به سرطان تخمدان نشان داد که سینامالدئید می‌تواند از جذب برخی پروتئین‌های دخیل در رشد سرطان جلوگیری کند. این یافته‌ها توسط آزمایش‌های لوله‌ آزمایشی تأیید شد که نشان داد سینامالدئید می‌تواند رشد و گسترش سلول‌های سرطانی تخمدان را کاهش دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی اثرات ضد سرطانی بالقوه دارچین در انسان مورد نیاز است.

۹. جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی و قارچی

سینامالدئید، یکی از اجزای اصلی فعال دارچین برای مقابله با انواع مختلف عفونت مفید است. مطالعات لوله آزمایش نشان می‌دهد که روغن
آن می‌تواند به کشتن برخی از قارچ‌ها که باعث عفونت دستگاه تنفسی می‌شوند کمک کند. همچنین می‌تواند رشد باکتری‌های خاصی از جمله لیستریا و سالمونلا را مهار کند. به علاوه، اثرات ضد میکروبی دارچین نیز به جلوگیری از پوسیدگی دندان و کاهش بوی بد دهان کمک می‌کند. با این حال، شواهد عمدتاً محدود به مطالعات لوله آزمایش است، بنابراین تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.

دارچین

۱۰. خاصیت ضد ویروسی

برخی تحقیقات نشان می‌دهد که این ادویه از بدن در برابر برخی ویروس‌ها محافظت می‌کند. برای مثال، تصور می‌شود دارچین استخراج‌ شده از گونه‌های Cassia برای مقابله با HIV-1، رایج‌ترین سویه HIV در انسان، مفید است. مطالعات دیگر نشان می‌دهد که می‌تواند از سایر ویروس‌ها، از جمله آنفولانزا و دنگی، یک عفونت ویروسی که توسط پشه‌ها منتقل می‌شود، محافظت کند.

کلام آخر:

دارچین یک ادویه‌ی همه کاره است که فهرست طولانی از فواید آن برای سلامتی را به همراه دارد. به لطف بسیاری از ترکیبات مفید موجود در آن، ممکن است به کاهش سطح قند خون، کاهش عوامل خطر بیماری قلبی و کاهش التهاب کمک کند. برای گرفتن نتیجه‌ی خوب، بهتر است از نوع سیلان استفاده کنید و یا اگر از انواع کاسیا استفاده می‌کنید، از دوزهای کم استفاده کنید.