آیا فواید قهوه سبز به لاغری کمک می کند؟ در سال های اخیر، قهوه سبز در میان طرفداران سلامت و تندرستی بسیار محبوب شده است. بر این اساس، شما هم احتمالا در مورد مواد معدنی و خواص آن شنیده باشید. در این مقاله به بررسی فواید و خواص این قهوه می پردازیم.
قهوه سبز چیست؟
دانه های قهوه سبز همان دانه های قهوه معمولی هستند که بو داده نشده اند و کاملا خام هستند. عصاره آن نیز به عنوان یک مکمل غذایی رایج است، اما می توان دانه کامل آن را نیز خریداری کرد و از آن برای درست کردن یک نوشیدنی گرم بهره برد. به خاطر داشته باشید که طعم ملایم قهوه سبز به هیچ عنوان شبیه به طعم قهوه ای که به آن عادت دارید، نیست. گفته می شود طعم آن بیشتر شبیه چای است تا قهوه. اگر چه منشا هر دو قهوه یکی است اما ویژگی های شیمیایی متفاوتی دارند. قهوه سبز، منبعی غنی از اسیدهای کلروژنیک است. ترکیباتی با اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قوی که فواید زیادی برای سلامتی دارند. قهوه تفت داده شده نیز حاوی مقادیر کمی اسید کلروژنیک است که بیشتر آن در طول فرآیند برشته کردن از بین رفته است.
مهم ترین خواص قهوه ی سبز برای سلامتی عبارتند از:
– کمک به لاغری و کاهش
– اختلال در جذب قند در بدن که سبب لاغری و کاهش وزن افراد می شود
– مفید برای دیابت
– مناسب برای پاکسازی کبد چرب
– کمک به حفظ سلامتی پوست و مو
آیا قهوه سبز برای کاهش وزن مناسب است؟
در سال ۲۰۱۲، عصاره قهوه سبز به عنوان مکمل معجزه گر کاهش وزن توسط پزشک و مجبور مشهور آمریکایی، دکتر اوز، تبلیغ می شد. از آن زمان به بعد، بسیاری از کارشناسان بهداشت این تصور را که قهوه سبز تاثیر قابل توجهی بر وزن داشته باشد، رد می کردند. با اینکه فواید قهوه سبز برای لاغری هنوز اثبات نشده است، اما همچنان عصاره قهوه سبز یکی از محبوب ترین مکمل های کاهش وزن در بازار است.
چندین بررسی آزمایشگاهی بر روی موش ها نشان داد که این عصاره، وزن کل بدن و تجمع چربی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد. اما، این مطالعات بر روی انسان به نتایج قطعی منجر نشده است. بیشتر تحقیقات انسانی در این زمینه بی نتیجه بوده است. بنابراین، هیچ مدرک قطعی نشان نمی دهد که قهوه سبز برای کاهش وزن موثر است و مطالعات انسانی بیشتر و با طراحی بهتری در این زمینه، مورد نیاز است.
آیا قهوه سبز خطر ابتلا به برخی بیماری های مزمن را کاهش دهد؟
به نظر می رسد قهوه سبز، فواید دیگری به جز کاهش وزن هم داشته باشد. در واقع، اسیدهای کلروژنیک در آن می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های قلبی کمک کند.
طی یک مطالعه ۸ هفته ای، ۵۰ نفر مبتلا به سندرم متابولیک (شامل مجموعهای از اختلالات مانند فشارخون بالا، قند خون بالا، چربی بالای دور کمر و سطوح غیرطبیعی کلسترول یا تری گلیسیرید که خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را افزایش می دهند ) ۴۰۰ میلی گرم عصاره دانه قهوه سبز بدون کافئین را دو بار در روز مصرف کردند.
کسانی که این عصاره را مصرف کردند، در مقایسه با گروه کنترل، بهبود قابل توجهی در قند خون ناشتا، فشار خون و کاهش چربی دور کمر داشتند. اگرچه این نتایج امیدوارکننده است، اما مطالعات گسترده تری مورد نیاز است.
آیا مصرف چای سبز، خطرات و عوارض جانبی به همراه خواهد داشت؟
استفاده از فواید قهوه سبز برای لاغری و سلامتی تا حد زیادی بی خطر است اما ممکن است عوارض احتمالی داشته باشد.
-کافئین بیش از حد
قهوه سبز نیز مانند قهوه بو داده به طور طبیعی حاوی کافئین است. اگرچه مصرف معمول کافئین احتمالاً برای اکثر افراد سالم بی خطر است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به عوارضی مانند اضطراب، اختلالات خواب و افزایش فشار خون شود.
بسته به نوع و روش دم کردن، یک فنجان قهوه سیاه یا سبز تقریباً ۱۰۰ میلی گرم کافئین دارد.
از آنجایی که ممکن است مقدار کمی کافئین در طول فرآیند برشته کردن از بین برود، قهوه خام باید حاوی کافئین بیشتری باشد؛ اما این تفاوت احتمالاً ناچیز است.
کپسول های مکمل قهوه سبز معمولاً حاوی ۲۰ تا ۵۰ میلیگرم است و برخی از آن ها در طول فرآوری، کافئین خود را از دست می دهند.
بهرحال، برای ایمن ماندن از عوارض کافئین، خوب است که میزان مصرف خود را تعدیل کنید.
عوارض جانبی رایج کافئین عبارتند از:
ناراحتی معده
افزایش ضربان قلب
تکرر ادرار
مشکل خواب
خارش
استرس و اضطراب
-تاثیر منفی بر سلامت استخوان ها
یک مطالعه ۲ ماهه روی حیوانات نشان داد که موش هایی که دوزهای روزانه ای از عصاره قهوه سبز دریافت می کردند، کاهش قابل توجه کلسیم در بافت استخوانی هایشان رخ داد. این نتایج نشان می دهد که مصرف طولانی مدت مکمل های قهوه سبز ممکن است به سلامت استخوان آسیب برساند. قابل ذکر است که تحقیقات انسانی بیشتری مورد نیاز است.
چه مقدار مصرف قهوه سبز مناسب است؟
اطلاعات کافی در مورد میزان مناسب مصرف قهوه ی سبز وجود ندارد.
حداقل یک مطالعه وجود دارد که در آن، مصرف حداکثر ۴۰۰ میلیگرم عصاره آن دو بار در روز، با اثر منفی همراه نبوده است. اگر قصد مصرف این عصاره را دارید، با پزشک و یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که مقدار کافی و متناسبی مصرف میکنید.
چگونه قهوه سبز را مصرف کنیم؟
به جای استفاده از پودر آماده و فوری قهوه سبز بهتر است خودتان آن را در خانه تهیه کنید. برای دم کردن این قهوه، به یک فنجان ، یک قوری و یک قابلمه نیاز دارید. مثل قهوه معمولی میتوانید هم از پودر و هم از دانههای قهوه استفاده کنید. اگر میخواهید دانه قهوه را دم کنید ابتدا آن ها را با آب بشویید.
نسبت آب به قهوه سه به یک است. پس سه فنجان آب و یک فنجان دانه قهوه را در قابلمه بریزید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. سپس شعله را کم کنید و صبر کنید تا روی حرارت ملایم به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه به آرامی بجوشد. مخلوط آب و قهوه را مرتب هم بزنید تا دانههای قهوه به خوبی با آب جوش ترکیب شوند.
بعد از ۱۵ دقیقه محلول آماده را از یک صافی رد کنید و بگذارید تا کمی خنک شود و سپس آن را میل کنید. می توانید هرچه می خواهید مثل عسل یا دارچین به آن اضافه کنید.
کلام آخر
عصاره قهوه سبز به عنوان یک مکمل کاهش وزن رایج و محبوب است و می تواند قند و فشار خون در سطح سالمی نگه دارد. هرچند تحقیقات در مورد اثربخشی فواید قهوه سبز برای لاغری، محدود و کم است. با اینکه عوارض جانبی کمی، گزارش شده است، اما کافئین موجود در آن ممکن است مشکلاتی ایجاد کند. اگر در نظر دارید قهوه سبز را به برنامه غذایی خود اضافه کنید، با پزشک و یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که برای شما کاملا بی خطر است.
اگر علاقه مند به امتحان قهوه سبز هستید، می توانید آن را از سایت وج کالا تهیه کنید.
منبع Healthline
دیدگاه خود را بنویسید